Tyckt och tänkt från några av våra kunder:
Vi hoppas att detta skall ge en utomstående inblick i vårt arbete, kunnande och den kvalitet vi står för.


Bo Willars, Värmdö -70 Cab

Jag köpte mig en Mustang cab av årsmodell 1970 på våren 2011. Det var väl en ungdomsdröm, som gick i uppfyllelse på äldre dar. Den var i hyfsat bra skick, har en 302 V8 och en C4 automat. Rostfri och omlackad röd 2006 i Citroên Rouge Furio. I övrigt var den i stort sett original.

Då jag ville ha den lite uppgraderad till dagens prestanda, fick jag genom Mustangklubben kontakt med SET Engineering Team. På hösten 2011 lämnade jag sålunda bilen till Göran Forsberg i Bålsta. Under vintern gick han igenom bilen och bytte kamdrev och kamkedja, som var utslitet. Vidare byttes torkfilter till AC:n, nya slangar till densamma, samt ny kylare, en original 3-raders, samt ny termostat. Bilen fick även ett nytt tvåplansinsug i aluminium, ny fyrportsförgasare från Edelbrock, nya rullbälten till framsätet m.m.

Elhärvan bakom instrumentpanelen snyggades upp, SET:s väghållningskit med nya fjädrar, stötdämpare och krängningshämmare monterades likaså. Motorutrymmet och motorn snyggades upp med målning, nya ventilkåpor och nytt luftfilter.


Hela arbetet enligt mitt amatörmässiga bedömande har gjorts väldigt noggrant. En liten miss dock. Platsen där rullen till bältena monterades, hamnade något fel. Det visade sig att hydraulkolven till caben tog i rullen, med påföljd att pistongen kröktes och började läcka. Givetvis åtgärdades detta utan kostnad för mig.


Senare detta år (2012) har även Göran hjälpt mig med att montera ett konverteringskit från Edelbrock, för att få kick-downstaget att passa till den nya förgasaren. Trots att instruktionen förutspådde en "bolt-on" installation, var det inte så enkelt. Göran fick t.o.m. plocka fram svetsen för att anpassa fästet till gaswiren, så det skulle "lira" ordentligt.

Min erfarenhet är att denna firma är seriös och gör ett bra jobb. Eventuella felaktigheter åtgärdas snabbt och utan kostnad.


Bo Willars CMC 2739
Juha Viitaharju, Uppsala -67 Fastback

Till dig Göran i första hand, men som viktig läsning för blivande kunder hos SET-Engineering.

Ford Mustang 67-FB är för många en dröm fylld av upplevelser. Att då komma på tanken att lämna bort sin dröm kändes främmande och mycket svårt. Är dock mycket glad och tacksam över hur Göran jobbat o tagit hand om min Musse. Fel kan, som alla känner till, bli både dyrt och tidsödande. Nu har jag facit i min hand och då kan jag inte vara annat en glad över att jag lyssnade på Göran´s råd.

Mussen har uppgraderats avseende väghållningen under hösten 2009. Dämpare, fjädrar, krängningshämmare, bussningar, mm, och allt väldigt genomtänkt. När vi skulle komma vidare visste jag inte, pengar.... Ja ni vet. Körningen hade blivit tystare och behagligare, men jag fick fortfarande styra emot. Nu sitter SET:s kuggstångsstyrning på plats och de känns bara så himla rätt!

Hur gör man sen...?
Växellåda? Manuell eller behålla automaten? Har alltid drömt om att mer kunna välja dragläge och så fick de bli. Valet var enkelt, T-5 manuell låda, och vart jobbet skulle göras var ännu enklare.

Göran har under våren 2010 monterat i en T5-Z låda, byggt om till HD koppling med hydrauliskt länkage, bytt utväxling i bakaxeln, monterat ett Magnaflow rostfritt avgassystem med gjutjärnsheaders, en Griffin aluminiumkylare, byggt om konsolen med original vx-spak plus lite annat smått och gott. Allt är mycket proffsigt gjort och Mussen spinner som jag aldrig upplevt för. Mussen går fint och lugnt på landsvägen, kan upplevas något aggressiv i stan, men med ett härligt drag.

Avslutar med att framföra ett Stort Tack till SET och Göran.

"Mussen har börjat leva upp till min dröm och de fullt ut"

Projekt kvar... Motor, bromsar o karossen.

Mvh Juha Viitaharju CMC-1700

2021

Mustangen har kommit tillbaka, nu med en ny ägare, Per Claesson. Under frånvaron har Juha låtit byta motorn till en strokad 351W = 408, tyvärr alldeles för stark för T5-lådan, hur tänkte motorbyggaren här???

2 val, trimma ner maskinen alt byta växellåda. Vilken tur att Tremec:s nya TKX låda precis dykt upp! Sagt och gjort vi byter låda, mkt enkelt eftersom samma svänghjul, koppling, kåpa och hydarulkoppling kan användas, det enda som behöver bytas är lamellen till 26 splines + yoken till 31 splines samt en ny växellådsbalk.

Av bara farten så installerar vi också nya Willwood skivbromsar.
Klas Lindholm, Skövde -68 Cab

Efter att vi, min hustru Marie och jag, i många år åkt motorcykel beslutade vi oss för att istället försöka hitta en cabriolet och ganska snart stod det klart att det var Ford Mustang som gällde. Vi var båda överens om att 1967 – 1968 var den absolut snyggaste årsmodellen, lite tuffare och aggressivare än 1965 – 1966 års modell.

Efter mycket letande hittade vi till slut en 1968, bilen var röd, candy apple, och såg riktigt bra ut. Det visade sig dock ganska snart att vi blivit lurade, bilen var under den glänsande lacken ordentligt rostsangripen. Vi beslutade oss för att, eftersom vi nu tagit fan i båten så skulle vi, inte ge upp utan ge oss på en genomgripande renovering.
Bilen plockades ner i minsta detalj och därefter började återuppbyggnaden, vi hade beslutat oss för att inte ta några som helst genvägar utan tillse så att slutresultatet skulle bli 100 procentigt.

Vi hade turen att få kontakt med Jonsson & Vik, Bil och Svets AB i Skara som har en av Sveriges absolut skickligaste bilplåtsagare, Tore Bergquist.
Tore tog sin an vår bil och slutresultatet blev oerhört bra, bättre än nytt.

I ett tidigt skede fick jag veta att det fanns ett företag i Stockholm, SET, som var specialiserade på Ford Mustang och som hade ett synnerligen gott rykte. Efter att ha pratat med Göran Forsberg och Andrew Nilsson fick jag ett mycket positivt intryck och en känsla av att de båda visste vad de pratade om så fick SET uppdraget att renovera motorn, en 289:a, och därefter göra en professionell installation inklusive ett original motorrum.

När jag sedan hämtade bilen visade det sig att SET levt upp till sitt ryckte och det hela gav ett mycket proffsigt intryck, en nyrenoverad, nymålad 289 i rätt Ford blå kulör som mullrade underbart gott i det nya dubbla avgassystemet som SET låtit montera.

Bilen var nu i princip helt klar och det enda som saknades för att få bilen i perfekt skick var en ordentlig genomgång av framvagnen. Eftersom SET visat sig leverera såväl kunskap som ett vänligt och trevligt bemötande var beslutet att, ge dom även detta uppdrag, inte svårt att fatta.

Även denna gång blev jag inte besviken, SET hade gjort ett fantastiskt jobb och bilen har nu en helt ny och genomgången framvagn och känns helt underbar att köra, enligt min uppfattning är bilen nu i absolut toppskick och säkert en av Sveriges varför inte världens finaste.

Tack för allt !

Klas Lindholm
Skara
Tony Heikkilä, Järfälla, Stockholm, Mustang GT –05

Ett jättetack till grabbarna på SET Engineering för den mycket fina insatsen med att höja prestandan på en redan trevlig bil. Förrutom en snabb respons så blev det dessutom rätt från början, och det kostade inte skjortan.

Följande uppgraderingar har gjorts i lagom etapper: Steeda cold air intake + Steeda mjukvara (X-calibrator), Steeda underdrive pulleys, Axleback system från JBA, Steeda sänknings fjädrar och uppgradering med hårdare bromsbelägg.

Dessutom monterades en Billet grill för att ha något att vila ögonen på.

Bilen har fått ett ännu maskulinare utseende som dessutom fungerar förträffligt med modifieringarna. Mullret är härligt basig och vridet där man vill ha det! Sammantaget en ännu roligare bil att bruka!

SET lär nog inte ha hört det sista från mig! TACK än en gång!

Med bästa hälsningar
Tony Heikkilä


Lennart Danielsson, Gotland, SVT Cobra Cab -98

Jag lämnade bilen till SET för uppgradering av motor och väghållning för att inom rimliga gränser få ut mer effekt och nöje ur min bil.

SET uppgraderade motorn med ett Cold Air Intake från BBK, Underdrive Pulleys och ett justerbart trimchip, XCalibrator II. SET bytte även avgassystem till ett helt CatBack samt monterade kortare fjädrar runtom för att förbättra väghållningen.

Bilen har fått ett helt annat utseende med sänkningen och väghållningen är klart förbättrad. Vad gäller motorn så är jag mycket nöjd med den effekt förbättring som man åstadkommit, fortfarande lika körbar men med bättre vrid, kraft, muller och NÖJE.

Tack SET för ett väl planerat och genomfört jobb, bra bemötande och kvalitet.

Lennart Danielsson
Gotland


Claus Wodstrup, Stockholm, -67 FB Shelby Clone

Min bil behövde en uppgradering på flera områden samt justeringar av detaljer som fungerade dåligt. SET fick uppdraget eftersom dom gav ett seriöst och kunnigt intryck.

SET uppgraderade motorn med ett Edelbrock Performer Kit, toppar, insug, kamaxel och förgasare vilket ger ca 80 extra hästar tillsammans med det Tri-Y headers och Magnaflow 2 1/2" avgassystem jag också beställde. När vi ändå var på G så monterades också en ny ministarter och 100A generator med internt laddrelä.

På förslag från SET, för att matcha den nya motorn, lät jag också SET montera en street modifierad modern AOD automatlåda istället för min gamla Cruise-o-Matic ( som ju var helt fel låda för bilen)
Nu fungerar och låter maskinen som den ska !!

Ett antal el och ladd fel fixades och en ny mini varvräknare ersatte det svarta hålet i instrumentpanelen.
Jag kunde inte heller motså frestelsen att ha AC i bilen och lät SET montera ett nytt modernt AC-system från Old Air.

Bilen har fått en helt ny kvalitet och användnings potential och jag är mer än nöjd med resultatet även om det kostat en och annan krona.
Nu skall jag bara njuta av bilen innan SET får ta tag i resten av ombyggnaden, styrning, väghållning och bromsar.

Hösten 2008
Komplett uppdaterad väghållning med fjädrar, dämpare, bussningar, kränghämmare samt Export- och MonteCarlo stag i motorrummet
WOW - Man kan bara undra varför jag inte har gjort det här tidigare - återigen en helt ny upplevelse, en nästan helt modern känsla i bilen - Fantastiskt !!

Tack SET för bra bemötande, goda råd och ett väl genomfört jobb, ni har höjt Mustang- njutningen till ytterligare en ny nivå.

Claus Wodstrup
Stockholm
Magnus Nilsson, Stockholm, -70 Cab

Min bil, en 70 Cab, har jag låtit lacka och sedan skruvat ihop själv. När det sedan kom till de mer komplicerade jobben beslöt jag att lämna över det till SET eftersom dom har ett gott rykte att vara seriösa och kunniga.

Första gången jag lämnade min bil till SET, lät jag installera ny inredning inklusive digital instrumentering, ny Baer Claw 13" bromsar, SET:s egen kuggstångs styrning samt sekvensiella bakljus. Det arbetet utfördes med sådan kvalitet att jag återigen lämnade bilen till SET.

Denna gång gällde det en helrenovering av motorrummet, ny motor 351C 4V, ny servoklocka samt installation av SET:s T5 kit. Återigen ett gott arbete med kvalitet.

Förtroendet för grabbarna på SET gjorde att jag för tredje gången lämnade bilen till dom, denna gång för ett nytt Magnaflow avgassytem, MachI spoiler, komplett uppgradering av väghållningen, fjädrar, dämpare, kränghämmare och bussningar samt flytt av batteriet till skuffen.

Under hela den tid som jag låtit SET arbeta med bilen har vi haft en mycket nära dialog om utförande, nya möjligheter, bra och dåliga alternativ etc och många gånger har jag fått goda råd om vad jag bör eller inte bör göra för att få den bil jag vill ha för mitt individuella sätt att använda den.

Jag har fått ett stort förtroende för Andrew och Göran, deras sätt att arbeta och ta hand om sina kunder, man känner att det är som om de arbetar på sina egna bilar. Min bil har transformerats från en högst ordinär Mustang till en modern bil under det gamla skalet, rekommenderas varmt!!

Tack för en fantastisk bil

Magnus Nilsson
Stockholm
SET - Special Engineering Team Kalmarvägen 23 08 500 311 00
Göran Forsberg 746 38 Bålsta goranfor@gmail.com